bulrika

Min öppna Dagbok!

Kategori: Allmänt

21 juni 2012 torsdag – Dagen har gått jätte fort idag, jag vet att min underbara älskling kommer hem idag, och han kommer bara inom en kort halv h. Vi ska vara tillsammans hela helgen. Jag älskar dig Andreas <3

 

22 juni 2012 fredag - Midsommar, hade ganska höga förväntningar. Men ändå blev det jätte dåligt. Jag och Andreas åkte till en kompis och hans flickvän har nyligen flyttat in där (vilken otur) Hon och jag pratar inte med varandra, hon är äcklig! Andreas skulle hjälpa till först att fixa lite i ett rum, det tog några h. sen på kvällen grillade vi, lite kött och korv, då kändes det som om vi va tre stycken bara, Addes flickvän va jätte sur och klämde på finnar hela tiden, blev inte så jätte hungrig då. Vi gick ganska tidigt, och det va väldigt stelt där på kvällen. Ganska så misslyckat. 

 

23 juni 2012 lördag - Midsommardagen, Andreas åkte till skolan vid typ kvart över 11. Sen till Adde, för att han skulle hjälpa till med rummet osv. Kom hem sent på eftermiddagen, vi har tankar på att grilla, bara jag och Andreas. Så där försvann ju en dag för oss. 

 

24 juni 2012 söndag – Nu har jag kommit hem till mamma igen, och Andreas åkte till till Ludvika igen. Jag saknar han jätte mycket, började gråta som vanligt. Igår grillade vi, jätte mysigt. På fredag åker jag upp till honom, och grillar. Jag älskar dig Andreas <3

 

25 juni 2012 måndag – Det har varit precis som vanligt, pratar precis nu med älsklingen (20:32) saknat honom hela dagen. Vi kollade på ett jätte fint hus också, http://www.trivselhus.se/husskisser/a030/#filter=.type_1plan&sortBy=

(Man får drömma ibland)

 

 

 

26 juni 2012 tisdag – Idag har det regnat och åskat, jätte mysigt. Tänkt på Andreas och saknat honom, sen har allt vart som vanligt.

Hejsan!

Kategori: Allmänt

Jag ska ta ett litet uppehåll med bloggen nu, jag kommer skriva på måndag idag :P ni får  ha en jätte bra helg och en jätte bra midsommar, Kram på er! :D
 

Min öppna Dagbok

Kategori:

16 juni 2012 lördag – Idag har vart vart på Ullared, jag har köpt jätte mycket grejer till mig och Andreas, hoppas att han blir nöjd med dom.

 

17 juni 2012 söndag – Jag har slagit in grejerna till Andreas, som var – deo, champo och dusch i ett, t-tröja, kalsonger. Men annars har jag haft en jätte seg dag. Jag får vänta tills torsdag då kommer min älskling hem igen.

 

18 juni 2012 måndag – Är jätte trött idag, har jobbat hela dan och när jag kom hem va jag uppe en liten stund, sen kände jag inte att jag orkade vara uppe mer då gick jag och la mig och vaknade upp kl 22, jag hade sovit i fyra h, helt otroligt. Jag gick upp och åt lite sen gick jag in i duschen sen la jag mig igen, tog inte så jätte lång stund att somna igen. Fick jag inte pratat med Andreas så mycket heller, stackarn.

 

19 juni 2012 tisdag – Idag har vi plockat blommor på förskolaninför imorn då när vi ska fira midsommar. Jag har hållt mig vaken ikväll, och jag har pratat jätte mycket med älsklingen, nu känns det att jag har tagit igen det som jag missade igår, då hann vi inte att prata när jag gick upp gick han och la sig, kändes lite konstigt. Jag älskar dig Andreas Hermansson <3

 

20 juni 2012 onsdag – Firat midsommar på förskolan idag, jag fick ett jättefint present av alla barnen på avdelningen, två olika te sorter och tre stora chockladbitar, jag blev jätte nöjd, sen fick jag kram av dom alla. Imorn kommer min underbara älskling hem. Ska börja packa direkt imorn när jag har slutat.

Barns tankar om Kärlek!

Kategori: Allmänt

Jag har en bok hemma som heter "Barns tankar om kärlek". Jag tänkte att jag skulle skriva ner några som jag tycker väldigt mycket om, och som jag är säker på att ni också kommer att göra :)

Säkra tecken på att man är kär:

"Jag vet att Martin på fritis är kär i mig. För när jag säger "sluta" så lyssnar han"

"Det vet man ju när man är kär. Då står man bara och tittar på honom hela tiden, och så hör man inte ett dugg av vad de vuxna säger."

" När man är kär är man väldigt glad inuti, och så längtar man till skolan"

" Om en pojke får skäll och man tycker synd om honom beror det på att man är kär"

" När man är kär är det svårt att tänka i huvudet"

" När man är kär är det som om man är alldeles röd i ansiktet och man säger till sig själv, "hon som står där borta, hon är jag tänd på" "

" Man vet att man tycker om någon om man gifter sig med henne"

" Det syns på folk när de är kära. För de går nästan på varandra"

" När folk är kära tittar de väldigt mycket på varandra. Till och med när dom leker"


Hur hittar man någon att vara ihop med?

" Man kan alltid bli ihop med någon i klassen. För då har man ju hennes telefonnummer"

" Man kan ragga upp någon på fritis om man går in där det står "Förbjudet" på dörren"

" Om en pojke tycker att en flicka är fin, försöker han göra sig speciell på något vis"

" Man kan skriva såhär i ett brev "vill du bli ihop med mig?" och så står det "nej", "ja" eller "vet inte". Och så får man kryssa för "

" Om man springer ihop på gatan och mannen säger "ursäkta" och kvinnan säger "det gör inget" då kan det hända att de flyttar ihop "

" För att skaffa sig en tjej måste man se bra ut "

" Om man är i affären och ska köpa ett halsband och ser han somjobbar där, och blir kär i honom, då kan man köpa två halsband "

" Det är föräldrarna som bestämmer vem man ska bli ihop med. Annars får man bara en som är dum och dricker "
" Man får vänta tills mamma och pappa har dött innan man blir ihop med någon. För då får man bestämma själv "
" Jag är inte ihop med någon. För min pappa och mamma är ju inte döda än och då får jag inte bestämma själv "

" Om man blir kär frågar man "hej vill du gifta dig med mig?" "

" Helst ska man vara 18 år innan man blir ihop med någon. För då har man råd att köpa bil och då är det lättare att ragga upp dem "

" Om jag skulle bli ihol med någon skulle jag välja en som är stor och jobbar och kan laga god man. För det kan jag ju inte än "


Vem
friar?

" När man friar frågar man flicka "har du inte lust att följa med hem till mig och stanna där så länge du vill "

" Om mamman tycker om pappan är det hon somfriar, annars är det pappan "

" Att fria är samma sak som att hjälpa någon att komma loss "

" Att fria betyder att man slipper handklovar "

" Friar gör man när man flyttar ifrån varandra "

" När man friar ställer man sig på knä och håller fram en ring "

" Under riddartiden var det riddarna som friade, nu för tiden är det prinsen "

" Det är papporna som friar, det är likadant med ankor "


Hur länge håller förälskelsen i
sig?

" Man är kär tills man har fött ett narn, och sen är han alldeles för full "

" Fäörälskelsen håller i sig ända tills hon får reda på att man har någon också "

" Det är sällan en förälskelse håller i sig hela livet. För man måste ju prova sig fram " 

" Förälskelsen varar för evigt tills man gifter sig "

" När man är kär håller det i sig tills man blir 40 år. Då hittar man garanterat någon annan "

" En förälskelse kan hålla i sig väldigt länge. För man måsre ju ta mot till sig innan man frågar chans "


Svartsjuka

" Att vara svartsjuk betyder att man är sur på henne "

" Svartsjuka är när man inte tror på varandra "

" Säg att man har två tjejer, och den ena vill vara ensam med mannen, då blir hon svartsjuk "

" Att vara svartsjuk betyder att man ljuger för varandra "

" Om man delar tjej med någon kan man bli lite svartsjuk ibland för att man tror att flickan tycker mest om den andre "

" Om man blir svartsjuk gäller det att hitta en annan tjej "


Otrohet

" Otrogen betyder att man inte tror på Gud "

" Otrohet är när man säger nej till att gifta sig "

" Om man hotar någon med kniv är man otrogen "

" Otrohet betyder att något är otroligt kul "

" Min pappa och mamma var otrogna, så dom skilde sig för en månad, ett halvt år eller 14 dagar sedan "

" Otrogen betyder att man är okär "

" Om mannen inte kommer hem klockan fem är det inte svårt att räkna ut var han är "

" Trohet är att man ska älskar varandra i evigheter, otrohet är att man ljuger "


Dom här tycker jag är jätte roliga, det är barn från 6-9 som har skrivit detta

Fortsättning på min öppna dagbok!

Kategori:

11 juni 2012 måndag – Jag har jobbat. Idag fick jag reda på att jag ska läsa upp Naturkunskapen, några delar i den. Det blev mycket prat om det och mycket tårar om det. Men nu har jag äntligen kommit fram hur jag ska göra, jag ska göra såhär: Jag ska göra färdigt min praktik, jag har fem veckor kvar. Jag ska träffa min ”nya” lärare, jag ska få uppg av henne. Sen när jag har gjort mina fem veckor, så ska jag åka upp till Ludvika till min underbara Andreas. Så nu känns det bra.

 

12 juni 2012 tisdag – En bra dag idag, har inte gjort så mycket förutom jobbat lite. Jag har pratat med Andreas också. Saknar han så otroligt mycket, men jag har faktiskt hållt tillbaka tårarna, så det e la inte jobbigt på det sättet. Jag älskar verkligen dig Andreas <3 <3 <3

 

13 juni 2012 onsdag – Idag har jag fått mina uppgifter som jag ska göra prov på i Naturkunskapen. Jag fick ledigt från jobbet halva dan. Jag har även pratat med Andreas idag, och det e jätte roligt. 

 

14 juni 2012 torsdag – Vart en bra dag! Lite jobbigt att alla ungar ska hänga och klänga på en hela tiden, men men.. Jag har pratat med andreas, vilket jag gör varje dag! Kl halv sex somnade jag och sov i tre h, åt lite grann gick in i duschen och la mig och somnade nästa direkt. Väldigt skont.

 

15 juni 2012 fredag – Idag har jag jobbat. Idag fick jag veta att min underbara pojkvän ska till Irland, jätte kul tänkte jag, VERKLIGEN INTE! Jag blev lite ledsen, jag som inte har vart ledsen på hela veckan och så berättade han just detta. Men idag ska jag inte lägga mig. Jag ska lägga mig tidigt på kvällen idag för imorn ska jag upp tidigt.

Tävling på http://millahoman.blogg.se :)

Kategori: Allmänt

Förlovning?

Kategori:

Jag och min pojkvän har pratat väldigt mycket om förlovning, vi har nu vart tillsammans ílite mer än nio månader. Första idén va att vi skulle förlova oss på midsommar, men han jobbar i ludvika hela sommaren så han kommer bara hem mins en gång i månaden, så vi  flyttade fram det. Nu har vi bestämt att vi ska förlova oss den 7 september på våran ett årsdag :P Det känns så himla bra och jag älskar honom så otroligt mycket <3

Kram!


Hej

Kategori: Allmänt

Vilka bloggar följer ni? Kram

Kom igång med träningen, Styrka

Kategori:

Styrketräning

Styrketräning innebär att musklerna arbetar mot ett motstånd för att göra dem starkare och mer tonade. Motståndet kan utgöras av vikter, en maskin, en annan person eller din egen kroppsvikt.
Träningen bygger upp muskelmassan på det sätt som ger dig slanka, skulpterade muskler. Muskler behöver kalorier för att fungera, det vill säga att man bränner inte bara kalorier när du tränar utan även i vila.

Styrka och kondition

Om du vill nå dina resultat och gå ner i vikt måste du kombinera bägge former i ditt träningsprogram.
Konditionsträning hjälper dig att komma i form, men du är inte garanterad starka och tonade muskler. Samma sätt kommer du att bygga upp muskelmassan genom att träna med vikter.

Att utforma ett träningsprogram där du både tränar styrka och jobbar upp en god kondition hjälper dig att undvika muskelobalans och att nå din idealvikt och bli vältränad och slank på samma gång.

Såhär utformar du ditt träningsprogram

Nybörjare

2-3 konditionspass/vecka
2 styrketräningspass som omfattar övningar som berör alla större muskelgrupper, (bröst, rygg, axlar, biceps, triceps, rumpa och lår)

Medel

3-4 konditionspass/vecka
2 styrketräningspass/vecka där du tränar övre och underkroppen vid separata tillfällen, på olika dagar och bygger upp passet med övningar som berör alla större muskelgrupper 2 ggr.

Avancerad

4-5 konditionspass/vecka
3 styrketräningspass där du tränar över- och underkroppen på olika dagar t ex. pass 1: rygg och bröst, pass 2: axlar, biceps och triceps, pass 3: underkroppen. Gör 2-3 övningar för varje muskelgrupp.

Kom igång med träningen, Kondition

Kategori:

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har hållit uppe med träningen e, längre tid. Det lättaste är att du sätter ihop ett träningsprogram som kombinerar rätt mängd styrketräning med konditionsträning.

Konditionsträning

Konditionsträning är all typ av träning som ser till att hjärtat och lungorna får jobba.
Simning, cykling, snabba promenader, löpning odacsträning är t ex på konditionsträning. Det stärker inte bara hjärtat, det minskar att drabbas av högt blodtryck, högt kolestrål, hjärt- och kärlsjukdomar.

Konditionsträning är det bästa sättet att bränna kalorier i kombination med nyttig kost, den bästa och snabbaste vägen till viktminskning.

Konditionsträning kommer förbrättra din hälsa, mer vältränad och ger dig mer energi i vardagen. Vissa känner att de kan få större självförtroende, vackrare hy och ett starkare immunförsvar. 


                                                                                                                       


                                    
                                            

Sorry!

Kategori: Allmänt

Jag hann inte skriva nått igår som jag skulle göra om träning. Men jag tänkte skriva om det nu så inom ca 30 minuter så kommer ett inlägg om lite träning :) håll ut!

11 juni Måndag

Kategori: Allmänt

På måndag tänkte jag skriva lite om träning. Så nu ska jag gå och skriva lite.

Ta hand om er! Kraaam!!

Skriv till mig!

Kategori: Allmänt

Liten bild

Kategori:

 

En bild på mig när jag va liten, herregud, ju mer man kollar på bilden ju mer saknar jag den tiden :P

Fortsättning på min öppna dagbok!

Kategori:

7 juni 2012 torsdag – Det blev muffins och sakerkaka bak igår, men jag tror inte att jag ska ge nått sånt till Andreas imorn, så nu vet vi det.

Idag har det varit en ganska bra dag, jag e faktiskt nöjd. Vi pratade i telefon idag och jag började inte gråta. Jag kände lite i slutet av samtalet när vi pratade att jag kommer börja gråta, han har ju en sån fin röst och jag saknar han så himla mycket så det är inte lätt att hålla tillbaka tårarna, men det kom inga tårar. Så det kanske blir bättre och bättre nu. Jag vill absolut inte att jag ska bli van av att han ska vara borta det hoppas jag inte att jag blir. Jag ska passa på att njuta den korta stunderna vi har tillsammans på vissa helger.

 8 juni 2012 fredag – Idag kommer Andreas hem, och idag är det student, så jag ska till en kompis, sen på kvällen gick vi ut. Jag gav Andreas en present som va två grejer i. Jag fick en diskborste som man kunde hälla diskmedel i ”skaftet” så slipper man slösa så mycket på diskmedel, tyckte jag va ett jätte bra köp, och jag kommer inte slå till han. Det va verkligen en lyckad dag.

 9 juni 2012 lördag – Vaknade upp ”hemma” det va så skönt att vakna upp med nån bredvid sig  som man älskar så mycket. På eftermiddagen gick han och träna, sen kom han hem och vi hade jätte mysigt. Vi va väldigt mycket med varandra så vi va mest bara hemma och myste.

 10 juni 2012 söndag – Är lite små slö idag. Vid eftermiddagen så släppte han av mig hos mamma, han stannar en liten stund, sen åker han till Ludvika. Fortfarande inte roligt! Blev lite ledsen och jag saknar han så otroligt mycket. Sen när man vet att han inte kommer hem nästa helg gör mig ännu mer ledsnare, men v 25 på torsdag kväll kommer han, som det låter nu iaf, det är jag väldigt glad över.

Öppen dagbok

Kategori:

Hej allihop, jag tänkte att jag skulle skriva en "öppendagbok" om de här månaderna som min pojkvän är borta och jobbar i ludvika, han åkte i fredags 1 juni. Så jag har börjat skriva om 1 juni till idag 6 juni. Sen kommer jag fortsätta att skriva det varje dag :D och ni får gärna läsa det :) 


1 juni 2012 fredag – Andreas har fått jobb i Ludvika, idag åkte han och jag dit, vi stannade lite på vägen  för att käka. Bilturen tog ca 4 h. När vi kom fram till lägenheten så kom vi inte in till huset. Vaktmästaren hade sagt att nyckeln låg inne i lägenheten, men han tänkte inte på att man va tvungen att ha nyckel till själva huset. Andreas ringde Securitas så det va två st som kom de provade massa nycklar och ingen av dom passade. Vaktmästaren bodde ca 5 km bort så Securitas åkte förbi där och dom kom tillbaka sen efter en kort tid och dom hade fått nycklarna, så vi kom in i huset och lägenheten. Lägenheten såg ut som skit, massa hål i dörrar och väggar, jätte ofräscht.! Det ända som jag tyckte va helt okej va köket, man kunde sitta där man kunde laga mat och det va ganska fräscht. Det fanns inga lampor när vi kom in. Det fanns bara lampor på toan, och i köket, som tur hade Andreas med sig en ficklampa. Lägenheten låg helt okej tycker jag, det låg jätte nära mataffärer, apoteket och en krog.

 

2 juni 2012 lördag – Idag så åkte vi ut och handlade lite till lägenheten. Vi åkte till Ludvika och kollade vart Andreas skulle jobba. På kvällen köpte vi pizza i Ludvika en jätte fin pizzeria och massor av olika pizzor och sallader osv. När vi hade käkat så gick vi till ”krogen” han drack lite öl och jag drack lite vin. Jätte mysigt.

 

3 juni 2012 söndag – Sista dagen i Ludvika för mig, jätte tråkigt tyckte jag, jag vet inte riktigt vad Andreas tyckte. Den dagen tog vi det ganska lugnt, vi va bara hemma hela tiden förutom att Andreas gick till affären för att köpa dopp och kaffe för mamma och dom skulle komma och hämta mig. På eftermiddagen så kom dom, dom drack kaffe, Andreas visade dom runt lite. Jag blev jätte ledsen för att jag skulle åka ifrån honom. Och det e ingen sån sak man kan vänja sig vid heller.

 

4 juni 2012 måndag – Jag vaknade ensam i min säng hos mamma utan honom bredvid mig. Jag hade honom i tankarna när jag somnade och när jag vaknade och hela dagen. Jag kände inte att jag kunde prata med honom i telefon för då kände jag bara att jag skulle börja gråta. Det blev bara massa sms den dagen. Tårarna kom sen på kvällen, jag kände mig så ensam det va ingen som kom hem till mig, ingen som myser med mig. Jag gick och la mig med samma känsla den kvällen.

 

5 juni 2012 tisdag – Jag vaknade med han i tankarna. Jag gick till jobbet som vanligt och jag kände mig ledsen hela tiden men jag försökte inte bevisade det. När jag kom hem så ringde jag honom, jag tänkte att jag kanske klarar det utan att bli ledsen. Men jag hade fel, jag blev jätte ledsen och jag ville verkligen att han skulle komma hem igen.

 

6 juni 2012 onsdag – Idag är det Sveriges nationaldag, och jag är ledig. Helt underbart. Jag och mamma har vart och kollat på student present till en kompis till mig som tar på fredag, det fick bli en kokbok, hon gillar att laga mat. Jag köpte även en grej till Andreas som jag tänkte ge på fredag, men nu e jag osäker på om jag ska göra det eller inte, just nu känner jag att jag inte vill ge honom den. Jag tänkte att jag skulle baka lite idag, muffins, sockerkaka, lite bröd och lite hårda kakor som jag tänkte ta med mig på fredag. Sen är frågan om jag gör det… 

Jag + lite av mig

Kategori:

Det här var förra året på balen :) Det var längesen jag va så snygg, jag gillar verkligen den bilden.


Hej allihop :)

Nu skulle jag passa på att berätta lite om mig själv.
Jag heter Ulrika och jag fyller 20 i år. Jag bor tillsammans med min pojkvän, vi har varit tillsammans i snart 9 månader. Jag jobbar på en förskola och jag är barnskötare och jag älskar barn jag tycker det är jätte mysigt att leka och mysa med dom.

Varför jag började att blogga är för att jag har alltid varit vid spisen sen jag va liten och har alltid tyckt om att laga mat. Och jag har tränat så det kommer jag oxå skriva om. Jag ska försöka skriva så mycket som möjligt när jag hinner så att ni får lära känna mig lite mer! Om ni har några frågor är det bara att höra av sig jag svarar på allt :) Ha det gött nu allihopa! Kram

:)

Kategori: Allmänt

Jag kommer vara jätte dålig på att lägga ut bilder, min dator klarar inte riktigt av det :/ tyvärr :( Men det blir ju nästan som en överraskning då för er som gör recepten så det är ju faktiskt possitivt :D Jag skriver bara upp dom recepten som jag har gjort, det är mina bästa recept :P

Chokladbakelse med jordgubbar

Kategori:

Cirka 12 st


Bakelser

100 g smör

2 ägg

2 ½ dl strösocker

1 ½ dl (90 g) vetemjöl

½ dl kakao

1 ½ tsk vaniljsocker

1 krm salt


Fyllning och Dekor

1 burk (250 g) kesella vanilj

Färska jordgubbar


Gör såhär

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar.
Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knaappt 15 minuter.
Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.
Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.




Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Hej. jag heter Ulrika! Jag har haft blogg tidigare, men dom har kraschat så jag startar en helt ny blogg :)