bulrika

Chokladbakelse med jordgubbar

Kategori:

Cirka 12 st


Bakelser

100 g smör

2 ägg

2 ½ dl strösocker

1 ½ dl (90 g) vetemjöl

½ dl kakao

1 ½ tsk vaniljsocker

1 krm salt


Fyllning och Dekor

1 burk (250 g) kesella vanilj

Färska jordgubbar


Gör såhär

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar.
Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knaappt 15 minuter.
Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.
Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.




Kommentarer


Kommentera inlägget här: