Chokladbakelse med jordgubbar
Bakelser
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl (90 g) vetemjöl
½ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning och Dekor
1 burk (250 g) kesella vanilj
Färska jordgubbar
Gör såhär
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar.
Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knaappt 15 minuter.
Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.
Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.