bulrika

Huvudrätten Ikväll ;)

Kategori:

 
Detta va då - Vitlökskryddad kyckling med kärlekskokt ris!
 
Gräddig ungskyckling med smaksatt ris. Passar alla tillfällen, både till vardags som fest och är mycket
enkelt att laga - mycket enkelt!
 
Antal portioner: 4
Färdig på: 50 min
 
Ingredienser:
 
4 kycklingfiléer
1 l grädde (räcker att man har ca 6 dl matlagningsgrädde)
3 msk koncentrerad kycklingfond
3-4 vitlöksklyftor
5 dl basmatiris
1 msk olivolja
 
Gör såhär:
 
1. Kyckling
Värm ugnen till 170 grader (varmluftsugn)
 
2. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll på all grädde. Tillsätt 2 msk kycklingfond.
Pressa över 3-4 vitlöksklyftor. Sätt in formen i mitten av ugnen - klart efter ca 45 minuter
 
3. Ris
Skölj riset rikligt, antingen genom att ha riset i en sil och låta vattnet från kranen rinna eller lägg riset i en bunke och skölj och byt vatten minst 15 ggr (jag bytte vatten 3 ggr, funkar utmärkt). Man ska se riset helt klart på botten av bunken i det klara vattnet.
 
4. 6 dl vatten kokas upp i en stor kastrull med 1 msk kycklingfond och 1 msk olivolja.
 
5. Häll i riset och koka utan lock tills vattnet försvinner. Sätt plattan på lägsta värmen och rör om en gång.
Lägg folie över kastrullen och sätt sedan på locket så inte ångan kommer ut.
Klart efter 15 minuter.
 
6. Servera rätten med valfri sallad!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: